Er zijn veel situaties denkbaar waarbij uw financiële situatie wijzigt en inzicht in mogelijkheden en impact wenselijk is.

 

Ik ben zelfstandig ondernemer
Door mijn ervaring met het verstrekken van woningfinancieringen voor zelfstandig ondernemers kan ik snel een inschatting maken van uw mogelijkheden. Wanneer u één volledig boekjaar kunt overleggen dan zijn er ook voor u mogelijkheden om een financiering te krijgen.

 

Ik koop mijn eerste woning

Voor starters is het kopen van een eerste woning niet altijd mogelijk omdat er nog onvoldoende inkomen is. Er zijn verschillende mogelijkheden die deze stap misschien wel mogelijk maken. Voorbeelden hiervoor zijn de starterslening (www.svn.nl), een koopvariant (kopen met korting) of hulp van de ouders.

 

Ik koop een beleggerspand

Met de actuele, lage spaarrente kiezen steeds meer mensen voor het aankopen van een tweede woning voor de verhuur. De aankoop is vaak een stabiele belegging en de huurinkomsten geven een hoger rendement. Voor het verkrijgen van een dergelijke financiering stelt een geldverstrekker extra voorwaarden. Zo zal de hoogte van de financiering worden afgestemd op een bepaald percentage van de waarde in verhuurde staat van het pand, bepaald door een taxateur. Ook moet u rekening houden met een opslag op de rente wanneer u hypotheek vestigt op het beleggingspand.

 

Wij gaan uit elkaar

Wanneer u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan dan heeft dit een grote impact op uw financiële situatie. Zo zal ook besloten moeten worden of één van u in de huidige woning blijft wonen. Vervolgens zal beoordeeld moeten worden of degene die blijft wonen volgens de regelgeving de volledige financiering kan dragen. Hierbij moet u rekening houden met het feit dat uw lening niet één op één aangehouden kan worden, maar door fiscale voorwaarden anders ingericht zal worden. Indien de gewenste financiering mogelijk is dan zal de ex-partner ontslagen worden van de hoofdelijke aansprakelijkheid van de lening.

 

Risico’s tijdens de looptijd van de hypotheek

Tijdens de looptijd van uw hypotheek zijn er veel dingen die uw persoonlijke situatie kunnen beïnvloeden. Denkt u aan arbeidsongeschikt, werkloosheid, overlijden en pensionering. Het zijn allemaal gebeurtenissen die er voor zorgen dat de betaalbaarheid van uw woonlasten veranderen. Kunt u op zo’n moment nog wel in uw woning blijven wonen?

 

Maak een afspraak

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Ik vertel u er graag meer over tijdens een gratis oriënterend gesprek
Neem contact op


Maak een afspraak

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Ik vertel u er graag meer over tijdens een gratis oriënterend gesprek